Gluténmentes sajtos pogácsa
A gluténmentes is lehet finom
- Közepes
- Zellei Tündi60-90 perc
- 2021-02-1998.45 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 98.45 |
kJ: | 413.14 |
Szénhidrát: | 5.54 |
Amelyből cukrok: | 0.26 |
Zsír: | 6.36 |
Amelyből telített zsírsavak: | 1.41 |
Rost: | 1.37 |
Fehérje: | 4.31 |
Só: | 0.68 |
- 14dkgMargarin, sütő (általános)
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1dbTojássárgája (általános) 1 db
- 3tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 0.5dlTej laktoz mentes (általános)
- 12.5dkgtúró tehéntúró Mizo laktózmentes félzsíros
- 1ek. ( csapott )tejföl 20% Mizo laktózmentes
- 15dkgsajt Leerdammer Finesse Original laktózmentes, félkemény, zsíros
- 2dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 15dkgliszt CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ LISZTKEVERÉK SÜTEMÉNYEKHEZ ZELLEI TÜNDI
- 15dkgliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt egy kis lisztkeverékkel (természetesen a kimért mennyiségből). Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a túrót a felfutatott élesztőt, majd a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgát. Ha keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt vagy tejet, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és kelesztőtálba tesszük kb. egy órára. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztánkat és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és a tojással megkenjük a tetejüket és megszórjuk reszelt sajttal. 20 percet pihentetjük és 190 C fokra előmelegített sütőben 10-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Még langyosan a legfinomabb!